Kuchnia

wega i fit

Roladki z cukinii
Co kupić
cukinia: 2 szt.
ser pleśniowy: 100 g
serek śmietankowy: 100 g
zielona pietruszka: 0,5 pęczka
masło Pilos: 1 łyżka
musztarda Mikado: 1 łyżka
oliwa z oliwek Primadonna: 4 łyżki
miód Marlene: 1 łyżka
sól jodowana Castello: do smaku
pieprz Mikado: do smaku
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 20min
Rolady
Cukinie myjemy (nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry. Sery mieszamy ze sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę. Nakładamy po niewielkiej porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej. Po zrolowaniu wszystkich cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.
Sos
Dokładnie mieszamy ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).
Polewamy roladki tuż przed podaniem.
Jak podawać
Podajemy z kawałkami świeżej bagietki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation