Kuchnia

ZUPY I ZAPIEKANKI

Zupa marchewkowa

Na wywar:

2 skrzydełka z kurczaka
2 listki liścia laurowego
3 kuleczki ziela angielskiego
1 opalona cebula

Na zupę:

4 duże marchewki
Łyżeczka gałki muszkatołowej
Sól
Pieprz
100ml śmietanki kremówki



Przygotowanie:

Ugotuj wywar w taki sam sposób jak zawsze, pamiętając o zalaniu mięsa zimną wodą i ściąganiu szumowin.
Do klarownego wywaru dodaj obraną i pokrojoną drobno marchewkę.
Gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywo zmięknie.
Za pomocą blendera doprowadź zupę do konsystencji kremu i wlej śmietankę.
Dodaj gałkę muszkatołową, sól, pieprz. Gotuj jeszcze chwilkę.
Zupę podawaj z grzankami bądź spróbuj mojej propozycji.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation