Kuchnia

dania główne i przystawki

Rurki z polędwicą i sosem warzywnym
Składniki: 1/2 opakowania makaronu grube rurki, 2 polędwiczki wieprzowe, szklanka śmietany, pół pora, 200 g pomidorów, 1 cebula, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, 2 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka oleju, sól i pieprz, 1 łyżka musztardy francuskiej, zioła do dekoracji.
Przygotowanie: Makaron gotujemy na pół miękko. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy, por kroimy na kawałki, a pomidory na pół. Mięso tniemy na kotleciki. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem łyżki oleju smażymy por, cebulę i czosnek, zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu smażymy polędwicę, wyjmujemy, odstawiamy w ciepłe miejsce. Przecier pomidorowy mieszamy z musztardą.
Dodajemy śmietanę, zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dajemy pomidory, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Sosem polewamy gorący makaron wymieszany z warzywami i mięso.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation