Sport i fitness

Lunchboxy

mandarynki
sok jabłkowy domowy
Muffiny korzenne

Składniki na 12 sztuk:
1 i ½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki mąki razowej
1 płaska łyżeczka przyprawy korzennej
szczypta soli
½ szklanki brązowego cukru
1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 i ½ łyżeczki sody
½ szklanki mleka
½ szklanki maślanki
3 łyżki roztopionego masła
1 jajko
3 jabłka
3 łyżki zmielonych orzechów
3 łyżki brązowego cukru

Suche składniki wsyp do jednego naczynia, w drugim zmiksuj płynne. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj do ciasta, zamieszać. Ciasto przełóż do foremek wyłożonych papilotkami, posyp zmielonymi orzechami i brązowym cukrem. Piecz 25 minut w temperaturze 190°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation