Sport i fitness

Lunchboxy

Zielona sałatka z kuskus

ok. ¾ szkl. kuskus,
szczypta soli,
sok z ok. ½ cytryny + trochę wrzącej wody

Kuskus z solą zalać sokiem z cytryny i dodać wrzącej wody, by płyn nieco wystawał nad kaszę. Odstawić na kilka minut

1 duża pierś z kurczaka,
1 dojrzałe awokado,
5-6 szt. suszonych pomidorów z zalewy oliwnej,
kawałek świeżego ogórka,
garść posiekanej natki pietruszki, sok z cytryny (ilość do smaku),
2-3 łyżki oliwy

Pierś z kurczaka ugotować, pokroić w kostkę. Miąższ z awokado okroić w kostkę i skropić dużą ilością soku z cytryny.Ogórka obrać i wraz z suszonymi pomidorami pokroić w kosteczkę.
Gotowe kuskus wymieszać z kurczakiem, awokado, ogórkiem i suszonymi pomidorami. Dodać natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać. Podawać na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation