Kuchnia

diabetyk

Napoleonka wg Dukana

Ciasto:
3 łyżki otrąb owsianych,
1 łyżka skrobii kukurydzianej,
słodzik, aromat
1 łyżka odtłuszczonego mleka w proszku,
2 jajka,
6 łyżek serka homo
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki sody

Wszystkie składniki wymieszać. Wylać na blaszkę (najlepiej średnią foremkę, np. 15x26 cm) wylożoną papierem do pieczenia. Piec 25 min w 180C, potem zmniejszyć temp do 120 C i trzymać jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu przeciac w polowie.

Krem:
1/2 l mleka 0%,
3 żołtka,
słodzik, aromat
2 łyżki skrobii kukurydzianej,
2 łyżki żelatyny

Mleko zagotować, dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Resztę produktów wymieszać, wlać do mleka i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając do zagotowania. Schłodzić. Gdy masa zacznie gęstnieć przełozyć ciasto. Posypac słodzikiem. Odstawić do lodówki do stężenia.

http://bakeandtaste.blogspot.se/2010/01/napoleonka-wg-dukana.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation