Kuchnia

Food

MÓJ SPOSÓB gdy rano dopada MEGA GŁÓD
100 gram/101 kcal

Składniki
Jajko
50g zmielonych na mąkę otrębów owsianych
75g rukoli
4 łyżki jogurtu naturalnego 1,8% tłuszczu bez cukru
Ząbek czosnku
40ml wody
Sól, pieprz





Przygotowania

Zmielone otręby mieszamy z jajkiem, wodą. Przyprawiamy do smaku i dokładamy rukolę a następnie całość wykładamy na patelnię do smażenia bez tłuszczu.




Trzymamy na średnim ogniu po 7 minut z każdej strony.
Ząbek czosnku wyciskamy i ucieramy z odrobiną soli a następnie mieszamy z jogurtem.




Omlet podałam z sosem czosnkowym, pomidorkami i pokrojoną w kosteczkę cebulką i kawałkiem szczypioru - i to była dobra decyzja. Wszystko idealnie się komponowało. To było chyba najbardziej wypasione śniadanie ever! :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation