Kuchnia

przetwory warzywne

Papryka w sosie słodko-kwaśnym (w słoiki na zimę)

Składnikit:
6 kg papryki
12 cebul
8 łyżek soli
Paprykę myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy na pasujący nam rozmiar. Cebulę obieramy ciekamy, wszystko razem mieszamy solą i odstawiamy na 6 godzin.

Następnie przygotowujemy:
2 szklanki wody
2 szklanki octu
2 szklanki oleju
3 szklanki cukru
4 koncentraty pomidorowe (małe słoiczki)

Zagotowujemy wszystko, następnie dokładamy paprykę z cebulą i zagotowujemy, ale nie gotujemy. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 30 minut. Ja po wyjęciu pasteryzowania odstawiam słoiki do góry dnem i tak zostawiamy do wystygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation