Kuchnia

gotowanie

Ciasto drożdżowe z truskawkami,rabarbarem i kruszonką

Ciasto:
4,5 szklanki mąki
1 szklanka mleka
3/4 szklanki oleju
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
10 dkg. świeżych drożdży

Kruszonka:
150 gr.mąki
2 łyżki cukru
100 gr.masla


ciasto:
Wszystkie skladniki sypkie wrzucic do miski,dodac na to skladniki plynne,na to pokruszyc drozdze.
NIE MIESZAC,przykryc i pozostawic na godzine .Po tym czasie wszystko wymieszac i pozostawic na jeszcze jedna

godzine.Wyrosniete ciasto przelozyc na blache,dodac pokrojony rabarbar i truskawki( maga byc takze inne owoce np.sliwki)
Na koncu posypac kruszonka.
Ciasto wstawic do ZIMNEGO piekarnika na 150°C na 10 minut,po tym czasie przestawic na 180°C na 30 minut.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation