Design

Justyna Kotwicka

pieczarki (same kapelusze) w ilości nam odpowiadającej
tarty ser (mozzarella + cheddar)
kilka plasterków carpaccio wieprzowego
kilka oliwek
ząbek czosnku
szczypiorek
pieczarki obieramy ze skóry. nóżki odrywamy i odkładamy do innego dania ;)
czosnek miażdżymy i nakładamy odrobinę miazgi na dno każdego kapelusza. oliwki kroimy w cienkie plasterki i kładziemy po jednym w zagłębienie, jakie zostało po oderwaniu nóżki.
teraz napełniamy kapelusze tartym serem. mozzarella jest dosyć plastyczna, więc można jej napakować sporo, nie rozsypuje się.
na wierzch kładziemy po plasterku/kawałku wędliny (pieczarka nie powinna być całkiem zakryta, więc wielkość plasterka trzeba dostosować do rozmiaru grzyba; ja kładłam po pół). posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
pieczarki układamy w płaskim naczyniu do zapiekanek i zapiekamy w 220 stopniach- czas zapiekania zależy od wielkości pieczarek, jeśli są większe, to powinny puścić trochę soku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation