Design

Justyna Kotwicka

Składniki
na ciasto:
125g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki

Składniki
na nadzienie:
4 łyżki karmelu (z puszki)
u mnie gotowa
masa bakallandu.

Składniki
na polewę:
ok. 200g mlecznej
lub gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju

W misce utrzeć masło,
dodać cukier i mąkę.
Ucierać mikserem aż do powstania
gładkiego ciasta (kruchego)
Ciastem wylepić dno keksówki
wysmarowanej masłem
(wym. 12cmX30cm).
Ciasto nakłuć widelcem.
Piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku ok. 30 minut.
Do momentu aż
nabierze złotego koloru.
Ciasto ostudzić.
Karmel wylać na ostudzone ciasto.
Całość włożyć do zamrażalnika na ok.1h.
Wyjąć i pociąć na ok. 2cm batoniki.
Czekoladę rozpuścić na parze.
Dodać olej.
Zanurzać batoniki w czekoladzie
Wyjąć i odstawić do
zastygnięcia czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation