Design

Justyna Kotwicka

Najlepsze ciasteczka świata

Bździnki
Składniki:

½ kostki masła,
½ szklanki cukru,
2 szkl. płatków owsianych,
3 łyżki kakao,
4 kostki ciemnej czekolady,
3 łyżki mleka

W dużym garnku rozpuścić masło, dosypać cukier i mieszać na bardzo małym ogniu, aż się roztopi. Dorzucić czekoladę i kakao, mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Zdjąć z ognia, dolać mleko, dosypać płatki i bardzo dokładnie wymieszać (ok. 2-3 minut), tak aby kakaowa masa pokryła płatki. Łyżką formować małe ciasteczka i układać na płaskim talerzu. Pozostawić do zastygnięcia – można wstawić do lodówki. Garnek koniecznie wylizać!
Jeśli ktoś przeleci oczami poniższy przepis i uzna, że to nic ciekawego – niech chociaż raz spróbuje mimo wszystko. Niektóre smaki są tak dobre, że aż trudno to sobie wyobrazić.
Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation