Nauka i natura

Lunch, szkoła

SKŁADNIKI
100 g orzechów laskowych
125 ml maślanki
30 ml roztopionego masła
1 jajko
130 g mąki pszennej
100 g cukru
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Piekarnik rozgrzej do 180°. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Posiekaj niezbyt drobno orzechy. Wymieszaj posiekane orzechy z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Maślankę wymieszaj z roztopionym masłem i jajkiem. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj niezbyt dokładnie szpatułką. Ciasto powinno mieć nieco grudkowatą konsystencję. Łyżką do lodów nałóż porcje ciasta do wyłożonej papilotkami formy. Włóż muffiny do nagrzanego piekarnika na 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation