Kuchnia

Przetwory i nalewki

Chutney z mango i suszonych pomidorów

SKŁADNIKI:
2 szklanki wody źródlanej,
półtorej szklanki posiekanej cebuli,
2 szklanki plasterków mango,
1 szklanka suszonych pomidorów,
1 szklanka rodzynek, pół posiekanej papryczki Scotch Bonnet - użyliśmy chili,
pół szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki octu winnego.

SPOSÓB WYKONANIA:
Wymieszać w rondlu 6 pierwszych składników. Zagotować i dusić przez 15 minut. Dodać pozostałe składniki i dusić 20 - 30 minut do momentu aż większość płynu wyparuje. Chutney można przechowywać przez 2 - 3 tygodnie, a mrożony do 12 miesięcy. Podawać do pieczeni wieprzowej lub wołowej albo do grillowanego kurczaka.

Przepis pochodzi ze strony:
http://grumko.blox.pl/2010/07/1439-Chutney-z-mango-i-suszonych-pomidorow.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation