Kuchnia

Dietetyczne

Dietetyczne jajka zapiekane w bułce

Składniki:
2 duże jajka
2 bułki grahamki
dwa plasterki sera mozzarella
2 plastry chudej szynki drobiowej
szczypiorek
sól
pieprz


Treść przepisu:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzenia: 10 minut

Odkrój wierzch bułki grahamki i wydrąż środek. Na dnie tak powstałej miseczki ułóż ser, szynkę, następnie wbij ostrożnie do środka jajko (tak, aby nie uszkodzić żółtka). Dopraw całość solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu, aż jajko się zetnie - koło 10 minut. Wyjmij danie z piekarnika i posyp posiekanym czosnkiem. Podawaj na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation