Kuchnia

Pychotki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki:
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie Graal
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju Graal
150 g sera żółtego gouda
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
4 jajka
Sos majonezowy
6 łyżek majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
3 łyżki śmietany kremówki
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć na tarce. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyki odsączyć z zalewy i wymieszać razem. Groszek, kukurydzę odsączyć z zalewy, szczypiorek drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą i śmietaną. W naczyniu układać kolejno warstwy - żółty ser, groszek, połowa sosu, szczypiorek, białka, tuńczyki, kukurydzę, sos i żółtka. Sałatkę odłożyć do schłodzenia i przegryzienia się smaków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation