Kuchnia

Pychotki

Przepiśnik kuchenny: Czekoladowe ciasto bez mąki.

Składniki: (mała keksówka - 19x10)
fasola z puszki (250g) - użyłam czerwonej
2 jajka
100g odtłuszczonego mleka w proszku
3 łyżki stevii lub syropu z agawy lub brązowego cukru (agawy lub cukru dodać wg gustu smakowego)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżeczek ciemnego kakao
1 łyżeczka przyprawy do piernika
Fasolę odcedzić i przełożyć do większej miski. Wbić dwa jajka i wszystko zblenderować. Dodać mleko w proszku, proszek do pieczenia, stewię lub to, czym będziemy słodzić, kakao, przyprawę do piernika i dokładnie łyżką wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, można delikatnie natłuścić masłem. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach przez 30-35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation