Kuchnia

Pychotki

Przepiśnik kuchenny: Ciasto mocno czekoladowe z bananami

Składniki: (keksówka 28cm)

100g gorzkiej czekolady
150g miękkiego masła
150g cukru muscovado
3 jajka
175g mąki pszennej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
25g kakao (3 łyżki)
2 duże banany, dojrzałe i rozgniecione widelcem
dodałam od siebie dwie czubate łyżki, grubo posiekanych orzechów włoskich
1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
2. Masło utrzeć z cukrem na gładką i jasną masę. Dodawać po jednym jajku, dokładnie ubijając.
3. Przesiać mąkę, proszek i kakao i dodać do masy, wymieszać łyżką.
4. Dodać banany i czekoladę, wymieszać.
5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto przez 40-50 minut ( do tzw. "suchego patyczka")
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation