Kuchnia

ŚLEDZIK DLA SZEFA ...

Sałatka śledziowa z jabłkiem i ogórkiem
Składniki:

7 solonych śledzi
4 jabłka
4 cebule
30 dag korniszonów
sól
pieprz

Sos:
1 szkl. ketchupu
½ szkl. octu winnego
½ szkl. białego wytrawnego wina
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżka musztardy
sól
Sposób wykonania:
Śledzie zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia je odcedzić i pokroić w cienkie paski.
Następnie obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do śledzie razem z cebulą pokrojoną w krążki i ogórkami pokrojonymi w plasterki.
Całość wymieszać.
Na koniec łączymy ketchup z winem, octem praz musztardą.
Pod koniec cały czas mieszając powoli dolewać oliwę.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem i polać sosem sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation