Kuchnia

ŚLEDZIK DLA SZEFA ...

Śledzie w śmietanie
Dziś przepis na postne śledzie w śmietanie. Do wykonania przepisu potrzebujesz: filetów śledziowych, ogórków kiszonych, korniszonów oraz przypraw.

Składniki:

2 solone śledzie
¾ szklanki gęstej kwaśnej śmietany
2 ogórki kiszone
1 cebula
sok z cytryny
2 szkl mleka
sól
pieprz
cukier
gałązka koperku
Sposób wykonania:
Śledzie opłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do miseczki,.
Zalać go mlekiem i odstawić na całą noc.
Następnego dnia odsączyć śledzia z mleka i osuszyć na papierowym ręczniku.
Wówczas skropić je sokiem z cytryny.
Ogórki kiszone pokroić na mniejsze kawałki.
Obrana cebule drobno posiekać i razem z ogórkiem dodać do śmietany.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tak przygotowanym sosem polać śledzie.
Całość przemieszać i udekorować gałązką koperku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation