Kuchnia

palce lizać

BURRITO
Składniki:

400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
300 ml przecieru pomidorowego
czerwona cebula
2 ząbki czosnku
czerwona papryka
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
połowa papryczki chilli
słodka i ostra papryka
sól, pieprz
4 tortille
Przygotowanie
Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na patelni, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Do cebuli dorzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy kukurydzę i fasolę. Na końcu dodajemy przecier i przyprawy. Całość dusimy do miękkości. Farsz nakładamy na tortillę, którą zawijamy w kulon lub składamy w kopertę. Tortillę podsmażamy na suchej patelni grillowej lub na grillu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation