Kuchnia

palce lizać

Pasta z wędzonej makreli
Jadłyście już śniadanie? Jak nie, to zapraszam na pyszną pastę z wędzonej makreli. A jak już jesteście po śniadaniu to przepis możecie wykorzystać na kolację.


Co potrzebujemy to naszej pasty?

1 makrelę wędzoną
małą puszkę kukurydzy
4 ogórki kiszone
1 małą cebulę
2 jajka
jogurt naturalny
trochę przecieru pomidorowego
przyprawy do smaku


Co robimy na początku? Gotujemy jajka na twardo. W międzyczasie oczyszczamy naszą makrelę z ości, rozdrabniamy ją i przekładamy do miski. Ogórki kiszone i cebulę kroimy w kostkę. Po ugotowaniu jajek i wystudzeniu ich, również kroimy je w kostkę. Wszystko przekładamy do miski w której znajduję się już makrela i mieszamy. Dodajemy jogurt naturalny, przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Po dokładnym wymieszaniu wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Ale spokojnie, łasuchy mogą od razu smarować nią chlebek :) Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation