Kuchnia

Muffinki, babeczki

Babeczki z kremem z mascarpone

Składniki
dla >6 osób
Mąka pszenna, 250g
cukier, 170g +3 łyżki do masy
kakao, 2 łyżki
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
soda do wypieków, 1/2 łyżeczki
jajko, 2
masło, 100g
czekolada gorzka, 100g
mleko, 250ml
Mascarpone, 250g
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. Czekoladę rozpuścić z masłem (ja roztopiłam masło i zalałam nim czekoladę i mieszałam aż się rozpuściła).

2. Połączyć składniki suche z suchymi i mokre z mokrymi (użyć jednego jajka). Wymieszać je razem dużą łyżką, przelać masę do foremek na muffinki (12 ciastek). Piec w temperaturze 200* przez 15 minut.

3. Masa: ubić białko, dodać cukier, żółtko i mascarpone. Ubić na sztywną masę.

4. Muffinki dekorować kremem z mascarpone i ozdobić np. małymi ciasteczkami Oreo.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation