Kuchnia

Muffinki, babeczki

Muffinki ze snickersami i krówkami Porcja na 12 sztuk:

Składniki mokre:

2 jajka,
1 szklanka mleka,
1/2 szklanki oleju

Składniki suche:

2 szklanki mąki,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki kakao,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 snickersy,
12 kruchych (!) krówek

Składniki mokre wymieszać razem w jednej misce. Do drugiej wsypać mąkę, kakao, proszek i cukier. Zamieszać. Krówki i snickersy pokroić w grubą kostkę. Dodać do składników suchych i razem przemieszać. Wsypać wszystko do miski ze składnikami mokrymi. Całość razem zamieszać. Nakładać gotowe ciasto do foremek. Piec ok. 20 minut w temp. 1800C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation