Kuchnia

Wschodnia dusza...Kuchnia Kresowa

Sałatka ruska.

Składniki: 4 gotowane ziemniaki, 400 g kiełbasy lub szynki, 3 ogórki kiszone, 100 g zielonego groszku z puszki, 4 jajka ugotowane na twardo, 150 g majonezu, 300 g obranych pomidorów konserwowych, pietruszka, koperek.

Obrane ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki, ogórki i groszek wymieszać z majonezem, sałatkę wyłożyć do talerza. Gotowaną szynkę lub kiełbasę pokroić na duże kawałki i wyłożyć na sałatkę. Pomiędzy mięsem wyłożyć pokrojone jajko. Udekorować koperkiem i pietruszką. Sałatka ruska gotowa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation