Kuchnia

faszerowane warzywa

Cukinia faszerowana pieczarkami

Przygotowanie 40 min * 1 porcja – ok. 295 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 2 cukinie
- 6 pieczarek
- cebula
- 15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
- 2 pomidory
- 10 dag żółtego sera
- olej
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Cukinie rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż środki, lekko posól.

2. Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną. Przypraw solą i pieprzem.

3. Ser zetrzyj. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.

4. Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami. Polej ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation