Kuchnia

faszerowane warzywa

Faszerowana papryka
Składniki
2 papryki
1 woreczek ryżu
20 dag pieczarek
sól, pieprz, ostra mielona papryka
kilka plasterków żółtego sera
2 ząbki czosnku
Wykonanie
Gotujemy ryż, pieczarki kroimy na małe kawałki i podsmażamy. Mieszamy je z ryżem, dodajemy sól, pieprz i paprykę mieloną. Papryki oczyszczamy i kroimy na dwie lub cztery części (w zależności od wielkości i kształtu papryk). Nakładamy farsz w papryki, układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy wodą (na około 1 cm wysokości) i zapiekamy w 190º C. Ja dodałam czosnek do naczynia, tak aby papryki uzyskały lekko czosnkowy aromat. Po około 15 minutach na papryki wykładamy po plasterku żółtego sera. Pieczemy kolejne 15 minut. Podajemy na ciepło ze śmietaną lub odrobiną majonezu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation