Kuchnia

ciasta

– 100 g orzechów laskowych
– 1/2 laski wanilii
– 1/2 szklanki pełnotłustego mleka
– 1,5 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
– kostka dobrego, niesolonego masła
– 3 łyżki wielokwiatowego miodu
Przepis

W garnuszku, na wolnym ogniu należy rozpuścić kostkę masła, dodać do niej ziarenka wanilii i czekać aż całkowicie się rozpuści. Orzechy delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, przesypać do miski, zalać ciepłym, waniliowym masłem i na wolnych obrotach miksować na gładką masę. Następnie dodać świeże mleko oraz miód. Do masy powoli wsypać mleko w proszku, nieustannie mieszając. Kiedy wszystkie składniki się połączą, przelać krem do słoiczków i włożyć do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation