Kuchnia

kuchnia

składniki:

1 płat ciasta francuskiego
kawałek sera feta
kulka pomidorków koktajlowych
kilka pomidorów suszonych
kawałek kabanosa
kawałek czerwonej i żółtej papryki
kilka plastrów żółtego sera
posiekana natka pietruszki naciowej
Warzywa myjemy i kroimy w małe paski.

Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.

Kabanosy kroimy w plasterki a ser feta w kostkę.

Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kwadraty lub prostokąty.

Na każdym kawałku układamy kawałek/plasterek żółtego sera i na to wybrane dodatki (które można dowolnie łączyć). Posypujemy pietruszką.

Możemy oczywiście zrobić część przekąsek z pomidorami suszonymi a część z pomidorkami koktajlowymi (ja tak właśnie zrobiłam).

Pieczemy w piekarniku ok 15-20 min. na złoty kolor.

Podajemy z sosem czosnkowym lub koperkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation