Kuchnia

Pychoty

Makaron z tuńczykiem i cukinią


tuńczyk - 2 opakowania
cebula - 1 sztuka
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr - 1 opakowanie
papryka czerwona - 1 sztuka
makaron muszelki - 1 opakowanie
cukinia - 250 gramów
mleko - 250 mililitrów
olej - 15 mililitrów


Makaron gotuj przez 5 minut, żeby zachował twardość
Podsmaż na patelni cebulę, cukinie poprzednio pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Przełóż warzywa do miseczki.
Zagotuj w dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.
Dodaj do sosu makaron i podsmażone warzywa. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron zrobi się miękki.
Dodaj odcedzonego tuńczyka i mieszaj przez chwilę wszystkie składniki. Danie podawaj jak najszybciej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation