Kuchnia

Zupy

1,5 szklanki ciecierzycy;
2 szklanki bulionu/wody;
1 szklanka przecieru pomidorowego;
1 łyżka masła lub oliwy;
1 gałązka tymianku;
1 gałązka bazylii;
1 gałązka natki pietruszki;
1 ząbek czosnku;
1 łyżka twarogu.

Ciecierzycę namocz w wodzie przez 12 godzin. Odlej wodę, wlej nową i ugotuj do miękkości. Odcedź.
Wlej bulion/wodę i przecier do garnka i gotuj. Dodaj posiekane zioła, natkę pietruszki, olej/masło i wyciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj przez 10 minut. Dodaj do zupy ciecierzycę i gotuj wszystko jeszcze 5 minut.
Zblenduj zupę, ale niezbyt dokładnie, by nie był to gładki krem.
Podawaj posypane kawałkami białego sera.
Możesz podać z makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation