Kuchnia

EAT ME / DRINK ME

"SEREK" Z KISZONYCH NERKOWCÓW

PRZEPIS WEGAŃSKI

Składniki

ok 200g nerkowców

1,5 szklanki soku z kiszonych ogórków

garść pokrojonego szczypioru

1 mały kiszony ogórek

3 łyżki siemienia lnianego

opcjonalnie sól



Wykonanie

Orzechy płuczę, zalewam kiszonką i zostawiam na noc. Następnie przekładam do blendera i miksuję podlewając tyle soku by uzyskać odpowiednią konsystencję (ja dodałam ok pół szklanki, jeśli masa będzie bez dodatków- dodajemy mniej). Następnie dodaję szczypior, podprażone ne suchej patelni siemię lniane (kilka minut pod przykryciem- będzie strzelać) i drobno pokrojony ogórek, mieszam. Na koniec można dosmaczyć solą. Przechowuję w lodówce w zamykanym pojemniku. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation