Kuchnia

kuchnia fit

Zdrowe Odżywianie: Jogurtowa owsianka z "wkładką"

Składniki na porcję:

Płatki owsiane górskie - 3 łyżki
Jogurt naturalny - 3 łyżki
Dżem domowej roboty (u mnie borówkowy) - 3 łyżeczki
Gruszka - pół sztuki
Granat - pestki z 1/4 średniej sztuki
Płatki migdałów - łyżka


Sposób przygotowania:

Płatki zalewamy jogurtem i wstawiamy na noc do lodówki.
Rano dodajemy dżem, owoce i migdały.




Wartość odżywcza porcji jogurtowej owsianki:

Energia: 327 kcal
Białko: 9,5 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 57 g
Błonnik pokarmowy: 6 g
Cholesterol: 6 mg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation