Kuchnia

zupy

Przepisy na Pyszne Zupy z Warzyw - Krok do Zdrowia

Do przygotowania tej zupy, potrzebne Ci będą następujące składniki:

półtorej szklanki bulionu z kurczaka
320 g soku pomidorowego
230 ml wody
1 duży ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
2 marchewki, obrane i pokrojone
400 g pomidorów z puszki, z sokiem
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
100 g fasoli szparagowej
150 g kaszy kukurydzianej
bulion z kurczaka w proszku
sól i pieprz do smaku

Do dużego garnka wlej bulion wraz z sokiem z pomidorów, dodaj wodę, ziemniaki, marchew, seler, pomidory, zieloną fasolę i kaszę kukurydzianą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie, dodaj bulion z kurczaka. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie – zupa jest gotowa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation