Kuchnia

słodkości

Lekkie kawowe ptasie mleczko
-
Kobieceinspiracje.pl

Lekkie kawowe ptasie mleczko(2 porcje)/light coffee mousse( 2 servings)
-180 g mazistego serka( np. President/ Aksamitny dr.Oetketa etc)/ 6oz light cream cheese
-100 ml mleka/ 1/2 cup milk
-4 płaskie łyżeczki żelatyny/ 4 tsp gelatin
-50 ml wrzątku/ 1/5 cup hot water
-4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszcalnej/ 4 tsp coffee
-dowolna substancja słodząca np. stevia/sweetener (for example stevia)
Propozycja Ekożerców
-kakao i migdały do dekoracji/ cocoa and chopped almonds

Żelatynę i kawę rozpuścić we wrzątku, dokłądnie wymieszać, aż nie będzie grudek, przestdzić. Mleko ubić z serkiem, powoli wlać żelatynę ciągle ubijając, dosłodzić. Przełożyć do pucharków i włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać kakao i migdałami

Disolve gelatin and coffee in hot water, combine well and leave to cool. Whip milk with cheese, add water with coffee and geletin and sweetener( don't stop whipping). When combined, put into bowls and refrigerate for few hours. Before serving, decorate with cocoa and almonds.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation