Kuchnia

słodkości

Miniserniczki na zimno
składniki na 5-6 porcji

250 g twarogu półtłustego
400 g naturalnego serka homogenizowanego
100 ml kremówki
3 ulubione galaretki (u mnie pomarańczowe i cytrynowa)
150 g rodzynek
200 ml świeżego soku pomarańczowego


Rodzynki namoczyć we wrzątku. Dwie galaretki (u mnie cytrynowa i pomarańczowa) rozpuścić w 500 ml wrzątku, lekko przestudzić. Twaróg, serek homogenizowany i kremówkę zmiksować na gładką masę (blenduję w dzbanku), dodać rozpuszczone galaretki i ponownie zmiksować. Rodzynki odsączyć, przełożyć do pucharków i zalać przygotowaną masą. Odstawić do lodówki do stężenia. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku, następnie dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Następnie przelać na ściętą masę serową i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

//Latem warto podmienić galaretki na np. truskawkowe i udekorować świeżymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation