Kuchnia

Kuchnia ZUPY (V)

Hiszpańska zupa czosnkowa

1 główka czosnku
2 jajka
1/3 szklanki oliwy
2 kromki czerstwego chleba pszenno-żytniego
5 szklanek lekkiego bulionu warzywnego
1/4 łyżeczki Papryka ostra w torebce
2 łyżki (posiekanej)Natka pietruszki w torebce
1 łyżeczka Papryka słodka w torebce

Czosnek obrać z łupin i posiekać.
Chleb drobno pokruszyć.
W sporym rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek.
Wsypać okruchy chleba i cały czas mieszając lekko je zrumienić.
Wsypać Słodką Paprykę, wlać gorący bulion i gotować na małym ogniu 30 min.
Jajka starannie roztrzepać, rozprowadzić niewielką ilością zupy i wlać do garnka, energicznie mieszając.
Zdjąć z ognia, zanim zupa się zagotuje, doprawić do smaku Solą i Ostrą Papryką.
Podawać bardzo gorącą w wazie lub na talerzach posypaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation