Kuchnia

muffiny

Szybkie babeczki bananowe

składniki: - dwie szklanki mąki pszennej - pół kostki rozpuszczonego i ostudzonego masła - 3/4 szklanki cukru - 2 jajka - 1/4 szklanki śmietany - szczypta soli - łyżeczka sody oczyszczonej - 3 mocno dojrzałe banany lukier: 4 czubate łyżki cukru pudru zmieszane z łyżeczką soku z cytryny Piekarnik ustawić na 170 st. Banany rozgnieść na papkę widelcem. Mąkę wymieszać z sodą, dodać masło, jajka, śmietanę i rozgniecione banany. Masę dobrze wymieszać. Foremki do muffinek natłuścić i wysypać tartą bułką lub wyłożyć papierowymi papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta do każdej foremki aż do zużycia masy. Piec ok.15 minut, do zrumienienia. Ostudzić w uchylonym piekarniku i polać lukrem. Udekorować cukrowym kwiatkiem lub orzechami. - See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/04/szybkie-babeczki-bananowe.html#sthash.6QObWL8C.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation