Inne

ogrodowo-kulinarnie grillek,kociołek,prażonki

Składniki:
0,5 kg filetów z piersi z kurczaka,
0,5 kg polędwiczki wieprzowej,
30 dkg sera raclette,
kilka ziemniaków,
20 dkg fasolki zielonej szparagowej,
1 cukinia,
20 dkg boczku wędzonego,
1 pętko kiełbasy,
sos czosnkowy (tutaj),
zioła wg uznania,
sól, pieprz, papryka,
oliwa
Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i pokroić w plastry. Mięso pokroić w plastry, zamarynować w przyprawach ulubionych, jak np do grilla, z oliwą. Odstawić najlepiej na noc. Fasolkę obgotować. Ser, boczek i cukinię pokroić w plastry. Wszystkie składniki rozłożyć w osobnych naczyniach przy raclette. Każdy sam grilluje mięso i komponuje w patelenkach swoją zapiekankę. Fajnie też smakuje zgrillowana bagietka i zapieczona z wędlina i serem. Można również zapiec oscypka lub inne sery z gruszką lub żurawiną. Naprawdę pomysłów jest wiele.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation