Kuchnia

KUCHNIA PRZE.

http://swietaztesco.wp.pl/wid,18045444,swiateczne_gotowanie.html?smgrfpb2014ticaid=1161f2
185 g masła
185 g gorzkiej czekolady
85 g mąki pszennej
40 g gorzkiego kakao
50 g białej czekolady (posiekanej na drobne kawałki)
50 g mlecznej czekolady (posiekanej na drobne kawałki)
3 jajka
275 g drobnego cukru trzcinowego (można zastąpić cukrem pudrem)
polewa czekoladowa
truskawki
bita śmietana
Papierem do pieczenia wykładamy formę o wymiarach 20x20 cm. Małe kawałki czekolady mieszamy z masłem, roztapiamy i studzimy. Cukier razem z jajkami ubijamy na jednolitą masę, a następnie mieszamy ją z wcześniej przygotowaną mieszanką. Mąkę z kakao przesiewamy do masy i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy mleczną oraz białą czekoladę i delikatnie ze sobą łączymy. Taką gotową masę wykładamy do formy. Jej powierzchnia powinna być wygładzona. Ciasto pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Boki brownie powinny odstawać od formy, a wierzch ciasta musi być błyszczący. Ostudzone ciasto polać polewą, a po chwili udekorować truskawkami i bitą śmietaną, tworząc czapki św. Mikołaja.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation