Kuchnia

KUCHNIA PRZE.

Placki ziemniaczane- przepis Magdy Gessler

Składniki
-1 kg ziemniaków
-2 cebule
-2 ząbki czosnku
-2 jaja
-2-3 łyżki mąki pszennej
-sól i pieprz do smaku
-olej lub smalec do smażenia
-sos czosnkowy Roleski

Ziemniaki i cebulę obierz.Następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Masę wylać na sitko i postawić w naczyniu, aby sok skapał do naczynia, lekko docisnąć.
Następnie do masy przełożonej już do miski, dodać mąkę i roztrzepane jajka. Wymieszać.
Z naczynia, w którym odcedzaliśmy masę odlać sok i "wybrać łyżką" mąkę ziemniaczaną. Dodać do masy, wymieszać.Dodać czosnek. Dosmaczyć solą i pieprzem.
Jeśli chcesz aby masa nie ściemniała, dodaj po prostu łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu.
Smaż na złoty kolor. Podawaj ciepłe.



Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation