Kuchnia

Kuchnia Placki, gofry i racuchy

Kulinarne Inspiracje: Dania jarskie

Składniki:

1 brokuł
niecała szklanka kaszy jaglanej
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól, pieprz, cukier
natka pietruszki
ok. 1/2 szklanki bułki tartej (lub więcej - tak żeby kotlety się nie rozpadały) (można zamiast suchej bułki tartej dać też czerstwą, namoczoną w mleku, a następnie wyciśniętą kajzerkę)


Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Kaszę jaglaną ugotować wg. wskazówek na opakowaniu. Cebulę i pietruszkę drobno posiekać.

W dużej misce rozgnieść ugotowaną kaszę i brokuł. Dodać jajko, cebulę, pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać bułkę tartą. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Smażyć na oliwie na złoty kolor.

Podawać z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation