Kuchnia

Przez żołądek do serca

Grzanki z pomidorami i czosnkiem Magdy Gessler


bagietka 9 kromek
pomidory 3
czosnek 3 ząbki
oliwa
bazylia pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Pomidory obrać, pokroić w kostkę, (te z puszki osączyć na sicie). Czosnek obrać pokroić w drobne kawałki. Pomidory wymieszać z czosnkiem i bazylią. Doprawić oliwą, solą, pieprzem i cukrem. Kromki bagietki opiec. Na wierzchu ułożyć pomidory. Jeśli chcemy podawać na ciepło, wstawić na chwilę do piekarnika włączonego na grill. Udekorować listkami świeżej bazylii. Uwaga: zamiast suszonej bazylii, do pomidorów można dodać posiekane listki świeżej bazylii.

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/grzanki-z-pomidorami-i-czosnkiem/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation