Kuchnia

LizkaWKuchni

KRUCHE PIERNICZKI
SKŁADNIKI:

- 0,5 kg mąki
- 150 g miękkiego masła
- 0,5 szkl. cukru
- 3 łyżki miodu
- 3 żółtka jaj
- 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki kakao
- ok. 2 łyżeczki przyprawy do piernika



PRZYGOTOWANIE:

Do garnka włożyć masło, cukier, miód, kakao i przyprawę do piernika. Podgrzewać cały czas mieszając. Ostudzić dodać żółtka jaj i śmietanę. Wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do mąki wlać składniki płynne i wyrobić aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Uformować kulę i włożyć do zamrażarki na godzinę. Ciasto podzielić na dwie równę części, rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec w temp. 180° przez 10 min.

SMACZNEGO :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation