Kuchnia

Przystawki

Nadziane pieczarki - ilość według potrzeb

duże pieczarki
cebula, ewentualnie ząbek czosnku
ser – np. parmezan, comté
oliwa
pieprz i sól, ewentualnie inne przyprawy i dodatki

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do wysokiej temperatury, najlepiej ustaw funkcję grill.
Pieczarki obierz ze skórki. Oddziel kapelusz od nóżki.
Kapelusze ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( wewnętrzną stroną do góry ). Polej je kroplami oliwy, przypraw i wstaw do piekarnika na 10 – 20 minut ( aż brzegi zaczną się przypiekać ).
W tym czasie posiekaj cebulę i nóżki. Podsmaż je na niewielkiej ilości oliwy. Możesz też dodać posiekany ząbek czosnku.
Do środka pieczarek włóż nadzienie, posyp startym serem i zapiekaj kolejne 10 minut w temp. 200° C, lub do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Podawaj jako przekąskę, lub dodatek do drugiego dania. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation