Kuchnia

mięso

Potrawka z kurczaka z almette



Składniki:

2 piersi z kurczaka
250g pieczarek
papryka czerwona
duża cebula
4 łyżki kukurydzy
250 ml śmietanki 18 %
duża łyżka ziołowego almette
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Filety myjemy, kroimy w kostkę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy kroimy w plastry i smażymy na oliwie. Na osobnej patelni szklimy cebulę. Jak będzie gotowa odkładamy ją do innej miski. Na patelni po cebuli smażymy kurczaka. Paprykę kroimy w plastry i razem z pieczarkami i cebulą dodajemy do kurczaka. Śmietankę rozrabiamy z almette możemy doprawić do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem Gotowy sos wlewamy do mięsa i całość gotujemy przez ok 10-15 minut. Podajemy z ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation