Kuchnia

nowa kuchnia

jadłonomia · roślinne przepisy
Najlepsze wegerburgery

Składniki na około 10 kotletów:
•2 szklanki startej marchewki
•1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
•1/2 szklanki prażonego słonecznika
•1/2 szklanki prażonego sezamu
•1 czerwona cebula
•1/2 szklanki bułki tartej
•1/4 szklanki oleju
•3 łyżki mąki
•2 łyżki sosu sojowego
•2 łyżeczki kolendry
•2 łyżeczki pietruszki
•łyżeczka suszonego imbiru albo 3 cm świeżego korzenia startego drobno na tarce
•1/4 łyżeczki chili
•sól i czarny pieprz

Przygotowanie:
1.Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Jeżeli masa nie klei się wystarczająco, wystarczy dodać jeszcze więcej oleju i mąki.
2.Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni, w połowie czasu pieczenia (albo po upływie 20 minut) delikatnie obracając kotlety na drugą stronę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation