Kuchnia

pasty, serki, sosy

Pomidorowa pasta z cieciorki
Potrzebujemy

puszkę ciecierzycy
pół słoiczka suszonych pomidorów (+ 2 łyżki zalewy)
pół niewielkiej cebuli
garść ziaren słonecznika
3 łyżki wody
ząbek czosnku
sól, pieprz, kmin rzymski


Przygotowanie pasty zaczynamy od uprażenia na suchej patelni ziaren słonecznika. Następnie, po lekkim przestudzeniu, wrzucamy je do blendera, dodajemy czosnek, wodę, zalewę z pomidorów i miksujemy na gładką masę

Odcedzamy cieciorkę i niezbyt dokładnie ugniatamy ją np. tłuczkiem do ziemniaków (jeśli wolicie gładkie pasty możecie ją też zmiksować). Pomidory i cebulę drobno siekamy. Dodajemy do cieciorki. Dodajemy także pastę słonecznikową i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation