Kuchnia

mniammniam

Jadlonomia
Czipsy z jarmużu z chili i cytryną

Składniki:
•duży pęczek jarmużu
•1/4 łyżeczki chili
•1/2 łyżeczki soli
•skórka otarta z połowy cytryny
•łyżka oliwy

Przygotowanie:
1.Liście jarmużu umyć i wysuszyć. Wyciąć grube włókna biegnące przez środek liścia i pociąć liście na mniejsze kawałki długości 2 - 3 cm. Wsypać liście do dużej miski.
2.Jarmuż dokładnie wymieszać z chili, solą, skórką z cytryny i oliwą. Liście ułożyć na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, mogą być ułożone ciasno ale nie mogą na siebie nachodzić. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 3 - 5 minut do czasu, aż będą chrupkie ale nie spalone. Tak samo upiec drugą turę liści, jeśli wszystkie nie zmieściły się na jednej blasze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation