Kuchnia

18:00

Kotlety sojowo-twarogowe

Składniki:

1 opakowanie granulatu sojowego
200g chudego twarogu
200g szpinaku
1/2 szklanki otrębów/mąki owsianej
1 jajko
1 cebula
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz, ostra papryka, czosnek
olej do smażenia

Sposób przygotowania

Granulat przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Szpinak rozmrażamy. Płatki rozkruszamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na patelni. Granulat mieszamy ze szpinakiem, rozdrobnionym twarogiem, jajkiem, cebulą, otrębami, płatkami i mąką. Doprawiamy. Smażymy na odrobinie oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation